Home
  Berekening
  Hypotheek
  Depot rekening
  Procedure
  Offerte aanvragen
 
   
 

 

Depotrekening

 

Voor de verbouwing van uw woning kunt u op twee manieren gebruik maken van uw hypotheek. Bij de koop van uw woning kunt u al rekening houden met de verbouwing of u kunt op een later moment uw hypotheek verhogen.

 

Hogere inschrijving

 

U koopt een woning en u denkt later extra geld nodig te hebben voor een verbouwing. Het is handig om bij het afsluiten van uw hypotheek hier dan al rekening mee te houden. U kunt dan uw hypotheek hoger inschrijven. Als u bijvoorbeeld een hypotheek neemt van € 200.000,- kunt u bij het Kadaster een bedrag van bijvoorbeeld € 225.000,- laten inschrijven. De notariële akte vermeldt dan de lening van € 200.000,- en de inschrijving van € 225.000,-. In dit voorbeeld is dus nog ruimte voor een toekomstige lening tegen de dan geldende rentetarieven en voorwaarden tot een maximum van € 25.000,-. Zonder dat u nogmaals naar de notaris hoeft. U bespaart dan alle notaris- en Kadasterkosten.

 

Bouwdepot

 

In een aantal gevallen is het ook mogelijk een leningsbedrag naar een bouwdepotrekening over te boeken. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden worden de verschuldigde bouwtermijnen uit dit depot betaald.

Hypotheek verhogen

 

Maar ook als u niet hoger heeft ingeschreven, is het financieren van een verbouwing uit uw hypotheek nog steeds het meest voordelig. U profiteert dan immers van een relatief lage hypotheekrente.

 

U kunt in dat geval gebruik maken van de overwaarde van uw woning. Dat is het verschil tussen de huidige waarde van uw woning en het nog niet afgeloste deel van de hypotheek. Als uw woning de afgelopen jaren in waarde is gestegen, kunt u deze overwaarde gebruiken voor de verbouwing van uw woning.

 

Copyright © BIJN Solutions. Alle rechten voorbehouden